0
0

IELTS جنرال یا آکادمیک؟

230 بازدید

IELTS جنرال یا آکادمیک؟

تحصیل یا کار؟ آکادمیک یا جنرال؟

یکی از بزرگترین سوال هایی که برای متقاضیان ازمون  ایلتس وجود دارد این است که کدام ازمون را برای هدف مهاجرتی خود انتخاب کنند یا اینکه چه نمره ای مناسب خواهد بود. آشنایی با تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک به داوطلبان شرکت در‌‌ این آزمون کمک ‌می‌کند که انتخاب درستی در مورد‌‌ گزینش آزمون جنرال یا آکادمیک به عمل بیاورند.‌‌ بسیاری از داوطلبان اطلاعات کافی در مورد تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک ندارند و این باعث سردرگمی و تردید در انتخاب آزمون مناسب برای ثبت‌نام و شرکت می‌شود. در این مورد باید گفت که آزمون آیلتس دارای ۲ نوع است‌ و داوطلبان با توجه به شرایط و اهداف خود در آزمون آیلتس جنرال یا آزمون آیلتس آکادمیک‌‌ ثبت نام به عمل ‌می‌آورند و در آزمون آیلتس شرکت می‌کنند. بنابراین لازم است که داوطلبان بدانند که کدام آزمون برای آنها مناسب است و زمینه را برای نزدیک شدن به اهداف‌شان فراهم‌ می‌کند.‌‌ باید اضافه کرد که داوطلبان با اهداف و شرایط مختلف اقدام‌‌ به ثبت نام و شرکت در آزمون آیلتس ‌می‌کنند. به عنوان مثال داوطلبان ممکن است با اهدافی مانند ادامه تحصیل‌‌، اشتغال به کار‌‌، یا اخذ اقامت در این آزمون شرکت نمایند.‌‌ همچنین باید گفت که آزمون آیلتس جنرال و آزمون آیلتس آکادمیک در ساختار و نوع‌‌ سوالات مطرح شده با یکدیگر تفاوت‌‌هایی دارند.‌‌ بنابراین داوطلبانی که در هر یک از آزمون‌‌های آیلتس جنرال و آکادمیک شرکت ‌می‌کنند، باید آشنایی کافی‌‌ با نوع سوالات و نحوه پاسخگویی به آنها را داشته باشند.‌‌ با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله به بررسی تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک خواهیم پرداخت.

تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک از از لحاظ کاربرد

تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک در این است که آزمون آیلتس آکادمیک سطح زبان انگلیسی داوطلب و میزان مهارت‌های او را برای ورود به یک محیط آکادمیک و علمی مورد سنجش ارزیابی قرار می‌دهد. این آزمون ارزیابی از میزان مهارت‌های زبان انگلیسی و علمی شرکت کننده است و امتیاز کسب شده در این آزمون میزان آمادگی وی را برای ورود به مقطع تحصیلی جدید یا شروع دوره‌ی آموزشی در یک موسسه آکادمیک مانند دانشگاه را نشان می‌دهد. شرکت در آزمون آیلتس آکادمیک برای کسانی که اهدافی مانند اشتغال به ادامه‌ی تحصیل در مقطع کارشناسی یا مقاطع بالاتر در دانشگاه‌های بین‌المللی، اخذ پذیرش و ویزای دانشجویی در دانشگاه‌های انگلیسی زبان، یا اشتغال به کار در یک کشور انگلیسی زبان و در یک موسسه‌ی حرفه‌ای و تخصصی را دنبال می‌کنند پیشنهاد می‌شود.

آزمون آیلتس جنرال میزان تسلط شرکت کنندگان را در برقراری ارتباط به زبان انگلیسی به صورت عملی و در زندگی روزمره مورد سنجش ارزیابی قرار می‌دهد. شرکت در این آزمون برای کسانی که قصد ورود به بازار کار و محیط‌های اجتماعی را دارند پیشنهاد می‌گردد. شرکت در آزمون آیلتس جنرال برای کسانی که اهدافی مانند اشتغال به تحصیل در مقاطع تحصیلی قبل از دانشگاه، اشتغال به کار یا شرکت در دوره‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای در کشورهای انگلیسی زبان، مهاجرت به یک کشور انگلیسی زبان، یا اشتغال به یک کاری در کشور خود که نیاز به تسلط به زبان انگلیسی دارد را دنبال می‌کنند، توصیه می‌شود.

باید بدانید که تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک به مطالب ذکر شده در بالا محدود نمی‌شود و آزمون آیلتس جنرال و آزمون آیلتس آکادمیک از لحاظ ساختاری نیز با یکدیگر تفاوت‌‌هایی دارند. هر چند که‌‌ به صورت کلی این آزمون اهداف نسبتاً مشترکی را دنبال ‌می‌کند‌‌ و شباهت‌‌های بسیاری بین ۲ آزمون وجود دارد،‌‌ داوطلبان شرکت در هر کدام از آزمون‌‌ها باید باشد با تفاوت‌‌های آن‌ها آشنایی کافی داشته باشند تا بتوانند شانس موفقیت خود را در آزمونی که در آن شرکت ‌می‌کنند، بالا ببرند.‌‌

آزمون آیلتس دارای ۴ بخش اصلی است که مهارت‌‌های چهارگانه زبان انگلیسی، یعنی مهارت گفتاری، مهارت شنیداری، مهارت‌‌ خوانش و درک مطلب،‌‌ و همچنین مهارت نوشتاری داوطلبان را مورد سنجش و ارزیابی قرار‌می‌دهند.‌‌ برخی از بخش‌های آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک تفاوت‌‌هایی با یکدیگر دارند.‌‌ در این قسمت شما را با تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک از لحاظ ساختاری در بخش‌های مختلف هر کدام از آنها‌‌ آشنا‌ می‌کنیم.

تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک در بخش نوشتاری:

زمان اختصاص داده شده برای پاسخگویی به‌‌ تکمیل کردن بخش نوشتاری‌‌ در هر دو آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک ۶۰ دقیقه است.‌‌ با این حال تفاوت‌هایی در نوع نوشته‌‌های خواسته شده از شرکت کنندگان در این آزمون وجود دارد.‌‌ داوطلبانی که در آزمون آیلتس جنرال یا عمومی شرکت ‌می کنند، باید‌‌ یک نامه حدود ۱۵۰ کلمه و یک مقاله کوتاه‌‌ حدود ۲۵۰ کلمه را به نگارش در بیاورند.‌‌ موضوعات مطرح شده در‌‌ بخش Writing آزمون آیلتس معمولاً رسمی نیستند.‌‌ برخلاف آزمون جنرال، از داوطلبانی که در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت‌ می‌کنند انتظار‌می رود که توانایی نگارش به سبک رسمی را داشته باشند. بنابراین موضوعات مطرح شده در بخش نوشتاری آزمون آیلتس آکادمیک معمولاً کمی رسمی‌تر خواهد بود.‌‌ بخش اول‌‌ آزمون نوشتاری آیلتس آکادمیک دارای جدول، نمودار یا گراف‌‌هایی است که داوطلبان باید به‌‌ تجزیه و تحلیل و توصیف آنها‌‌ در ۱۵۰ کلمه بپردازند.‌‌ در بخش دوم‌‌ این آزمون نیز داوطلبان باید یک مقاله کوتاه ۲۵۰ کلمه ای را به نگارش در بیاورند. در بخش نوشتاری آزمون دقت کنید که از عبارات انگلیسی گفتاری استفاده نکنید. بهتر است ابتدا موضوع دوم را بنویسید، چرا که نمره‌ی بیشتری دارد و به بهبود نمره‌ی کل شما کمک می‌کند. بخش نوشتار را با خط خوش و خوانا تکمیل کنید و اطمینان حاصل نمایید که دست نوشته‌ی شما خوانا، مرتب، و تمیز باشد.

تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک در بخش آزمون خواندن و درک مطلب:

آزمون آیلتس جنرال و آزمون آیلتس آکادمیک در بخش خوانش و درک مطلب تفاوت‌‌هایی با هم دارند.‌‌ بخش آزمون خوانش و درک مطلب جنرال یا آیلتس عمومی ۶۰ دقیقه طول‌ می‌کشد.‌‌ این بخش از آزمون آیلتس جنرال دارای ۳ بخش است و داوطلبان باید در طول ۶۰ دقیقه به سوالات مطرح شده‌‌ در این‌‌ قسمت پاسخ دهند.‌‌ قسمت اول آزمون‌‌ ریدینگ و درک مطلب شامل ۲ یا ۳ متن کوتاه‌‌ است. همچنین ممکن است که این بخش از چندین متن کوتاه تشکیل شده باشد.‌‌ بخش دوم آزمون Reading آیلتس و درک مطلب آیلتس جنرال دارای ۲ متن است.‌‌ در نهایت در بخش ۳ آزمون خوانش و درک مطلب آیلتس جنرال، یک متن طولانی‌‌ داده‌ می‌شود.‌‌ معمولاً بیشتر متن‌‌های‌‌ آزمون آیلتس جنرال‌‌ آگهی‌های مطبوعاتی هستند.‌‌ همچنین ممکن است متن‌‌هایی از کتاب‌‌های راهنما،‌‌ اسناد رسمی‌‌، روزنامه‌ها و جراید و دیگر کتاب‌ها انتخاب شوند.

زمان اختصاص داده شده برای پاسخ به سوالات‌‌ بخش خوانش و درک مطلب آزمون آیلتس آکادمیک نیز‌‌ ۶۰ دقیقه است.‌‌ با این تفاوت که آزمون آکادمیک دارای ۳ متن طولانی‌ است.‌‌ این متون از کتاب‌‌ها‌‌، مجلات، و روزنامه‌‌ها اقتباس شده‌اند.‌‌ داوطلبان باید بدانند که‌‌ مفاهیم مورد بررسی قرار گرفته در این متون برای مخاطبان غیرمتخصص‌‌ انتخاب شده‌اند و‌‌ داوطلبان در صورت داشتن توانایی کافی در خوانش و درک مطلب، مشکل‌‌ عمده‌ای در فهم مسائل و موضوعات مطرح شده در متون‌‌ نخواهند داشت.

در این بخش اگر فکر می‌کنید که پاسخ سوالی را نمی‌دانید، پیشنهاد می‌کنیم که وقت زیادی را صرف سؤالاتی نکنید که نمی‌توانید برای آنها پاسخی بیابید. در این شرایط بهتر است به سؤال بعدی بروید. در نهایت در صورت داشتن وقت می‌توانید دوباره به آن سوال برگردید و برای یافتن پاسخ صحیح بیشتر روی آن فکر کنید. قبل از خواندن هر متن، تمام سوالات را به دقت بخوانید و زیر کلمات کلیدی روی سوال خط بکشید. هنگام خواندن متن به تیترها ،اعداد و ارقام و کلمات و عباراتی که با حروف کج یا پررنگ نوشته شده‌اند دقت کنید و زیر آنها خط بکشید.

تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک در بخش آزمون‌‌ گفتاری:

آزمون گفتاری یا بخش مصاحبه‌‌ با هدف مورد سنجش قرار دادن توانایی ایجاد ارتباط کلامی داوطلب برگزار‌ می گردد.‌‌ باید بدانید که بخش مصاحبه یا بخش گفتاری در آزمون آیلتس جنرال و آزمون آیلتس آکادمیک یکسان است.‌‌ در این بخش از آزمون‌‌ از شرکت کننده سوالاتی پرسیده‌ می‌شود و از او خواسته‌ می‌شود که در مورد یک موضوع مشخص‌‌ صحبت کند.‌‌ موضوعات مطرح شده در بخش گفتاری یا مصاحبه آزمون آیلتس‌‌ بیشتر موضوعات عمومی و‌‌ شناخته شده هستند‌‌ که افراد جامعه آگاهی کافی در مورد آنها را دارند. این بخش از آزمون حضوری معمولا ۱۱ الی ۱۴ دقیقه به طول ‌می‌انجامد.‌‌ این قسمت از آزمون به صورت حضوری برگزار ‌می‌گردد. در بخش آزمون اسپیکینگ آیلتس قبل از پاسخ به سوالات با دقت گوش فرا دهید تا بدانید که سوال دقیقاً از شما چه می‌خواهد و باید در مورد چه موضوعی صحبت کنید. اگر سوال را متوجه نشدید، می‌توانید از مجری برگزار کننده‌ی آزمون بخواهید که سؤال را برای شما تکرار کند. در حین صحبت کردن مطمئن و آرام باشید و تمام تلاش خود را بکنید تا به درستی در مورد موضوع خواسته شده صحبت کنید.

تفاوت آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک در بخش شنیداری:

زمان در نظر گرفته شده برای پاسخگویی به سوالات مربوط به بخش شنیداری در آزمون آیلتس جنرال و همچنین آزمون آیلتس آکادمیک ۳۰ دقیقه است.‌‌ تعداد و ساختار سوالات در بخش شنیداری آزمون‌‌های جنرال و آزمون آیلتس آکادمیک مشابه یکدیگر‌‌ هستند.‌‌ بخش شنیداری آزمون آیلتس دارای ۴‌‌ قسمت است که‌‌ در هر کدام از آن‌‌ها ۱۰ سوال‌‌ طراحی شده‌اند‌‌ که داوطلبان پس از گوش دادن به صدای ضبط شده‌‌ باید به سوالات مربوط به‌‌ آن پاسخ دهند.‌‌ معمولاً ۲ بخش اول‌‌ دارای موضوعات و مفاهیم اجتماعی و روزمره هستند. در بخش سوم نیز‌‌ معمولاً به موضوعات مربوط در زمینه آموزشی ‌می‌پردازند.

در بخش شنیداری قبل از گوش دادن به صدای ضبط شده ابتدا سوالات را بخوانید تا در ذهن داشته باشید که چه اطلاعاتی از شما خواسته شده است. مطمئن شوید که بخش هماهنگ با قسمتی که قرار است پخش شود را رودرروی خود دارید. به دفعاتی که قرار است صدای ضبط شده پخش گردد دقت کنید. هنگام خواندن روی سوالات، زیر کلمات کلیدی خط بکشید. در مرحله‌ی بعد، قبل از پاسخ دادن به سوالات با دقت گوش به صدای پخش شده فرا دهید. مطمئن و آرام باشید و تمام تلاش خود را بکنید تا با تمرکز به سوالات پاسخ دهید و دقیقا اطلاعاتی را که سوال از شما می‌خواهد به عنوان پاسخ وارد کنید.

اطمینان حاصل کنید که می‌توانید تاریخ‌ها را به صورت صحیح بنویسید. اگر در شنیدن فایل‌های صوتی مشکلی دارید، دست خود را بالا ببرید و از ناظر جلسه درخواست کمک کنید. تلفظ‌های انگلیسی و آمریکایی کلمات را تمرین کنید. زیرا برخی از اعداد و کلمات متفاوت تلفظ می‌شوند و در جلسه‌ی امتحان ممکن است باعث سردرگمی شما شوند.

به طور کلی در مورد تفاوت آیلتس جنرال‌‌ و آکادمیک باید گفت که محتوای برخی از بخش‌‌ها و همچنین اهداف شرکت در آزمون‌‌ آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک با یکدیگر متفاوت هستند.‌‌ مقالات و موضوعات مطرح شده در‌‌ آزمون آیلتس آکادمیک در بخش‌‌های خواندن و درک مطلب و بخش نوشتاری، برای افرادی که ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی را دنبال ‌می کنند طراحی شده است. در حالی که بخش خوانش و درک مطلب و نوشتاری آزمون آیلتس جنرال دارای محتوای مناسب‌تری برای افرادی است که با هدف‌‌ اخذ ویزای کار یا‌‌ دنبال کردن اهداف کاری و مهاجرتی نسبت به شرکت در آزمون اقدام ‌می‌کنند.‌‌ متقاضیان ورود به دانشگاه در مقطع کارشناسی یا در مقطع کارشناسی ارشد یا بالاتر در آزمون‌‌ آیلتس آکادمیک شرکت‌ می‌کنند. در حالی که‌‌ داوطلبان شرکت در آزمون آیلتس جنرال‌‌ بیشتر افرادی هستند که‌‌ برای دریافت ویزای کارگری یا‌‌ ادامه کسب و کار در یک کشور انگلیسی زبان اقدام ‌می‌کنند.‌‌ دانشگاه‌‌ها و موسسات آموزشی معمولاً فقط مدرک مربوط به آزمون آیلتس آکادمیک را‌ می‌پذیرند.‌‌ در حالی که آژانس‌‌های مهاجرتی برای داوطلبان و متقاضیان‌‌ آزمون آیلتس جنرال‌‌ عمومی را برگزار ‌می‌نمایند.‌‌ با این حال نباید تصور کرد که آزمون آیلتس جنرال همیشه برای اهداف غیر‌‌ دانشگاهی و غیر آکادمیک برگزار ‌می‌شود. برخی از شرکت‌ها و موسسات خصوصی نیز برای ارزیابی متقاضیان شغلی خود،‌‌ داشتن مدرک آزمون آیلتس آکادمیک را به‌‌ آزمون جنرال ترجیح ‌می‌دهند.‌‌ وب‌سایت آیلتس شامل یک پایگاه داده است که در آن  نوع آزمون و نمرات آزمون که توسط زیاد تعداد زیادی از سازمان‌‌های دانشگاهی و غیردانشگاهی‌‌ مورد تایید‌‌ قرار‌ می‌گیرند، قابل مشاهده هستند.‌‌ به عنوان مثال در این وب‌سایت سعی شده است که‌‌ دانشگاه‌‌های مختلف یا‌‌ شرکت‌‌ها و موسسات بین المللی‌‌ مدرک کدام آزمون را‌‌ قبول ‌می‌کنند و‌‌ حداقل امتیاز لازم و مورد قبول‌‌ برای آنها چه نمره‌ای است.

نمره آیلتس از چند تا چند است؟

امتیاز دهی آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال از ۰ تا ۹ است و برای قبولی در آزمون‌ها نمره‌ی خاصی در نظر گرفته نشده است. در واقع هر دانشگاه و موسسه‌ای شرایط و استانداردهای خود را دارد و به منظور اخذ پذیرش در مقاطع و رشته‌های هر دانشگاه یا قبولی در موسسه‌های مختلف، باید از شرایط و حداقل نمره قبولی آنها آگاهی داشته باشید. اما به طور کلی می‌توان گفت که نمره‌ی ۵ نمره‌ی متوسطی به شمار می‌آید. نمره‌های‌ ۶ به بالا نمره‌های خوب محسوب می‌شوند. برای ورود به بیشتر دانشگاه‌های برتر نیز کسب حداقل نمره‌ی ۷ در آزمون آیلتس آکادمیک لازم است.

شباهت‌ها و تفاوت‌های آیلتس آکادمیک و جنرال

باید‌‌ اشاره کرد که با وجود تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال شباهت‌‌های بسیاری بین این دو آزمون وجود دارد. در واقع ‌می‌توان گفت که شباهت‌های این دو آزمون بسیار بیشتر از تفاوت‌‌های آنها است. به عنوان مثال زمان بندی پاسخ به سوالات و ساختار هر دو آزمون یکسان است.‌‌ هر دو آزمون‌‌ آیلتس آکادمیک و جنرال دارای ۴ بخش‌‌ گفتاری یا مصاحبه‌‌، بخش خوانش و درک مطلب‌‌، بخش نوشتاری‌‌ و بخش‌‌ شنیداری هستند.‌‌ زمان تعیین شده برای پاسخ به سوالات هر دو آزمون ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه در نظر گرفته شده است.‌‌ داوطلبانی که در آزمون آیلتس جنرال یا آزمون آیلتس آکادمیک شرکت ‌می‌کنند باید در یک روز به تمامی بخش‌های آزمون،‌‌ به جز بخش‌‌ گفتاری یا مصاحبه، پاسخ دهند.‌‌ در واقع تمامی بخش‌‌های این آزمون در یک روز‌‌ برگزار ‌می‌گردد،‌‌ اما بخش گفتاری یا مصاحبه حداکثر ۷ روز قبل یا بعد از آزمون کتبی برگزار ‌می‌شود.‌‌ روش ثبت نام برای هر ۲ آزمون یکی است و داوطلبان‌ می‌توانند به صورت آنلاین یا با ارسال فرم به صورت نسخه چاپی‌‌ نسبت به‌‌ ثبت نام و شرکت در آزمون آیلتس آکادمیک یا جنرال اقدام نمایند.‌‌ باید اضافه کرد که بیشتر مراکزی که‌‌ اقدام به برگزاری آزمون آیلتس ‌می‌کنند‌‌، امکان شرکت در هر دو نوع این آزمون را برای داوطلبان فراهم ‌می‌نمایند.

نویسنده و گرد آورنده یونس میرزایی – مدرس دوره های بزرگسالان ، IELTS ، TTC

آموزشگاه زبانهای خارجی ملل

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://imelal.com/?p=3475
اشتراک گذاری:
Melal EFL Team
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد IELTS جنرال یا آکادمیک؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.